2020 Μια απόφαση από καρδιάς

Αυτή τη χρονιά που έρχεται, το 2020, τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε τις ικανότητές μας, τα όσα έχουμε κατανοήσει, τη διαύγειά μας, για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους – όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά για όλους.
Dec 31, 2019
Κάθε χρόνο έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε τα εξωτερικά πράγματα που θα θέλαμε να αλλάξουν, και κάνουμε υποθέσεις ότι αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, θα είμασταν πιο ευτυχισμένοι. Όμως η ευτυχία που αναζητούμε δεν θα βρεθεί εξωτερικά – υπάρχει μέσα μας. Σε μια πολύ ξεχωριστή Πρωτοχρονιάτικη μετάδοση, ο Πρεμ μας ενθαρρύνει να πάρουμε μια νέου είδους απόφαση, όχι μόνο για τον εαυτό μας με βάση την εξωτερική ευτυχία, αλλά για έναν καλύτερο κόσμο κι ένα καλύτερο μέλλον—μια απόφαση που πηγάζει από την καρδιά.

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι θα πάρουν αποφάσεις – και όλοι έχουν ήδη σχηματίσει μια ιδέα του πώς θα ήθελαν να είναι η επόμενη χρονιά! Και οτιδήποτε είναι δυνατόν να συμβεί – αλλά το σπουδαιότερο, το πιο σημαντικό ενδεχόμενο για σένα είναι να είσαι εκπληρωμένος σε αυτή τη νέα χρονιά, να είσαι πραγματικά ευτυχισμένος!

Κι όχι εξαιτίας κάποιου πράγματος που συμβαίνει ή δεν συμβαίνει – αλλά να είσαι ευτυχισμένος από την πηγή, την πηγή που είσαι, και να αντιλαμβάνεσαι την πηγή που είσαι. Να αντιλαμβάνεσαι την πηγή της ευτυχίας που είσαι για τον εαυτό σου. Να αντιλαμβάνεσαι την πηγή της διαύγειας που είσαι για τον εαυτό σου, της κατανόησης. Αυτά είναι τα πράγματα που ξεχνούμε.

Είναι εύκολο να καθόμαστε να λέμε: “Ναι, Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος” και να το ευχόμαστε σε κάποιον. Αλλά τι γνωρίζουμε για την ευτυχία; Τι γνωρίζουμε σχετικά με το τι σημαίνει πραγματικά ευτυχία; Τι γνωρίζουμε σχετικά με το πού βρίσκεται πραγματικά η ευτυχία; Ότι βρίσκεται μέσα στην καρδιά μας, ότι βρίσκεται μέσα μας – ότι αυτή είναι η ευτυχία που θέλουμε.

Πάρα πολλές φορές βλέπουμε τις εξωτερικές καταστάσεις. Βλέπουμε τα εξωτερικά πράγματα και λέμε ότι αν αυτά άλλαζαν, τότε θα είμασταν ευτυχισμένοι. Όμως αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την αληθινή ευτυχία.

Η αληθινή ευτυχία έρχεται από μέσα σου. Έχει να κάνει με αυτό που είσαι, κι αυτό που κατανοείς -και την προσπάθειά σου και τη δέσμευσή σου προς αυτόν τον υπέροχο εαυτό που ήδη υπάρχει μέσα σου.

Ναι λοιπόν, ίσως όλοι θα θέλαμε να αλλάξουμε τις εξωτερικές καταστάσεις μας– και πιθανόν να θέλαμε η ευτυχία μας να εξαρτάται από αυτές. Όμως η αληθινή ευτυχία δεν εξαρτάται από αυτά τα πράγματα.

Αυτή τη χρονιά που έρχεται, το 2020, τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε τις ικανότητές μας, τα όσα έχουμε κατανοήσει, τη διαύγειά μας, για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους – όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά για όλους. Και φυσικά, για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας, ο καθένας από μας.

Πρέπει λοιπόν να φέρουμε αυτή τη δέσμευση προς τον εαυτό μας – και μετά να φέρουμε αυτή τη δέσμευση προς ετούτο τον κόσμο, για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο, ένα καλύτερο μέλλον για τους απογόνους μας, τα παιδιά μας αλλά και για όλους εκείνους που πρόκειται να έρθουν τους οποίους δεν γνωρίζουμε καν – και με τους οποίους ίσως να μην πρόκειται ποτέ να έχουμε κάποια σχέση.

Σε όλες αυτές τις γενιές να αφήσουμε έναν κόσμο που να είναι ένας πανέμορφος κόσμος. Να υπάρχει μια διαύγεια και μια κατανόηση για αυτή την υπέροχη, υπέροχη φύση που υπάρχει ήδη εδώ! Και η οποία εκλιπαρεί να τη φροντίσουμε με κάποιον τρόπο.

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και πραγματικά να βάλουμε ένα τέλος στους πολέμους που συνεχώς κάνουμε. Κι αυτές οι αποφάσεις, ξέρετε –φυσικά και μπορούμε να παίρνουμε εξωτερικές αποφάσεις, αλλά οι αποφάσεις που πρέπει να παίρνονται είναι οι αποφάσεις που πραγματικά πηγάζουν από την καρδιά μας!

Ότι: “Ναι, θέλω να υπάρχει ειρήνη στον κόσμο μου. Θέλω ειρήνη στη ζωή μου, θέλω ειρήνη στον κόσμο μου. Θέλω χαρά στη ζωή μου, θέλω χαρά στον κόσμο μου! Και θέλω κάτι καλό να συμβεί”.

Όχι θεωρίες για το τι είναι κακό ή τι είναι τρομερό ή “Πώς μπορεί να συμβαίνει ετούτο” και “Πώς μπορεί να συμβαίνει εκείνο” και “Κάνουμε ετούτο το λάθος” ή “Κάνουμε εκείνο το λάθος”. Ξέρω ότι ως άνθρωποι έχουμε κάνει πολλά πράγματα λάθος. Και φυσικά, έχουμε κάνει και πολλά πράγματα σωστά – διότι έχουμε τη δυνατότητα να εστιάζουμε στο καλό που μπορούμε να κάνουμε.

Κι αυτό είναι που πρέπει να συμβεί. Τότε, εστιαζόμενοι στο καλό, ίσως έρθει κάτι καλό σε αυτό τον κόσμο. Ίσως αυτή θα μπορούσε να είναι η απόφασή μας για την επόμενη χρονιά, το 2020 – να μπορέσουμε να φέρουμε ευτυχία, ειρήνη, αγάπη και κατανόηση και καλοσύνη σε όλους εκείνους που είναι γύρω μας.

Και πάλι, σας εύχομαι έναν πολύ, πολύ Ευτυχισμένο Καινούργιο Χρόνο.

- Prem Rawat

Log In / Create Account
Create Account
Log In with

Don’t have an account?
Create Account

Accounts created using Phone Number or Email Address are separate. 
Create Account Using
  
First name

  
Last name

Phone Number

I have read the Privacy Policy and agree.


Show

I have read the Privacy Policy and agree.

Account Information
  • You can create a TimelessToday account with either your Phone Number or your Email Address. Please Note: these are separate and cannot be used interchangeably!

  • Subscription purchase requires that you are logged in with a TimelessToday account.

  • If you purchase a subscription, it will only be linked to the Phone Number or Email Address that was used to log in at the time of Subscription purchase.

Please enter the first name. Please enter the last name. Please enter an email address. Please enter a valid email address. Please enter a password. Passwords must be at least 6 characters. Please Re Enter the password. Password and Confirm Password should be same. Please agree to the privacy policy to continue. Please enter the full name. Show Hide Please enter a Phone Number Invalid Code, please try again Failed to send SMS. Please try again Please enter your name Please enter your name Unable to save additional details. Can't check if user is already registered Please enter a password Invalid password, please try again Can't check if you have free subscription Can't activate FREE premium subscription Resend code in 00:30 seconds We cannot find an account with that phone number. Check the number or create a new account. An account with this phone number already exists. Log In or Try with a different phone number. Invalid Captcha, please try again.
Activate Account

You're Almost Done

ACTIVATE YOUR ACCOUNT

You should receive an email within the next hour.
Click on the link in the email to activate your account.

You won’t be able to log in or purchase a subscription unless you activate it.

Can't find the email?
Please check your Spam or Junk folder.
If you use Gmail, check under Promotions.

Activate Account

Your account linked with johndoe@gmail.com is not Active.

Activate it from the account activation email we sent you.

Can't find the email?
Please check your Spam or Junk folder.
If you use Gmail, check under Promotions.

OR

Get a new account activation email now

Need Help? Contact Customer Care

Activate Account

Account activation email sent to johndoe@gmail.com

ACTIVATE YOUR ACCOUNT

You should receive an email within the next hour.
Click on the link in the email to activate your account.

Once you have activated your account you can continue to log in

Do you really want to renew your subscription?
You haven't marked anything as a favorite so far. Please select a product Please select a play list Failed to add the product. Please refresh the page and try one more time.