View as
Ο Πρεμ Ράβατ στη Μαδρίτη (Audio) 01:34:58 Ο Πρεμ Ράβατ στη Μαδρίτη (Audio) Audio Duration : 01:34:58 Escúchate παρουσίαση βιβλίου, εξπρές αναμετάδοση

Συχνά απολογούμαστε για αυτά που θεωρούμε ελαττώματά μας λέγοντας: “Άνθρωπος είμαι”. Ο Πρεμ Ράβατ μιλά για τις δυνατότητες που μας περιμένουν αν μάθουμε να καλλιεργούμε την υπομονή και αναγνωρίσουμε τα εσωτερικά δώρα με τα οποία έχουμε όλοι προικιστεί. Μας εκπλήσσει ευχάριστα φωτίζοντας το πόσο αξιοσημείωτο είναι το ότι είμαστε άνθρωποι.

Απολαύστε αυτό το on-demand ριπλέι της αναμετάδοσης που έγινε την επόμενη μέρα της παρουσίασης βιβλίου του καταξιωμένου συγγραφέα και ομιλητή Πρεμ Ράβατ από το θέατρο Καλντερόν της Μαδρίτης.

Η απάντηση μέσα σου (video) 01:40:13 Η απάντηση μέσα σου (video) Video Duration : 01:40:13 Ο Πρεμ Ράβατ στο Μάντσεστερ – ριπλέι (Greek)

Η ζωή μπορεί να είναι γεμάτη ερωτήσεις. Στις 7 Ιουλίου 2019, Ο Πρεμ Ράβατ μίλησε στο Μάντσεστερ του Ην. Βασιλείου για την “Απάντηση μέσα σου” και την πρακτική οπτική γωνία που εξερευνάται στην τελευταία έκδοση του βιβλίου του: «Η ειρήνη είναι εφικτή» — θέματα που έκαναν το βιβλίο να έχει παγκόσμια επιτυχία. (Διατίθεται τώρα μεταφρασμένο σε 15 γλώσσες).

Αυτό το ξεχωριστό ριπλέι περιλαμβάνει συζήτηση του Πρεμ με τον Ουαλό κωμικό Τομ Πράϊς καθώς και την από καρδιάς ομιλία που έδωσε ο Πρεμ στο ακροατήριο που τον παρακολούθησε.

Η απάντηση μέσα σου (audio) 01:39:52 Η απάντηση μέσα σου (audio) Audio Duration : 01:39:52 Ο Πρεμ Ράβατ στο Μάντσεστερ – ριπλέι (Greek)

Η ζωή μπορεί να είναι γεμάτη ερωτήσεις. Στις 7 Ιουλίου 2019, Ο Πρεμ Ράβατ μίλησε στο Μάντσεστερ του Ην. Βασιλείου για την “Απάντηση μέσα σου” και την πρακτική οπτική γωνία που εξερευνάται στην τελευταία έκδοση του βιβλίου του: «Η ειρήνη είναι εφικτή» — θέματα που έκαναν το βιβλίο να έχει παγκόσμια επιτυχία. (Διατίθεται τώρα μεταφρασμένο σε 15 γλώσσες).

Αυτό το ξεχωριστό ριπλέι περιλαμβάνει συζήτηση του Πρεμ με τον Ουαλό κωμικό Τομ Πράϊς καθώς και την από καρδιάς ομιλία που έδωσε ο Πρεμ στο ακροατήριο που τον παρακολούθησε.

Είσαι πιο σοφός απ’ ό,τι συνειδητοποιείς 00:02:14 Είσαι πιο σοφός απ’ ό,τι συνειδητοποιείς Video Duration : 00:02:14 Η σοφία που αναζητάς από τον κόσμο, βρίσκεται μέσα σου.

Η κωμωδία ή το χιούμορ έχουν μια δόση αλήθειας, αλλιώτικα δεν είναι κάτι αστείο!

Κι είναι αστείο το ότι σε όλα τα άλλα, σε όλα όσα κάνουμε… Πηγαίνεις σε μια τράπεζα; Η ουρά πού ξεκινάει, ξέρουμε. Πηγαίνεις, παίρνεις έναν αριθμό, αριθμό προτεραιότητας και παρακολουθείς το καντράν. “Ωραία, ποιος είναι ο αριθμός τώρα”. Ώστε να ξέρεις! Αλλά όταν ερχόμαστε στον εαυτό μας, δεν έχουμε ιδέαν!

Και όταν το προτείνω αυτό, πολλοί λένε: “Τι εννοείς να ‘γνωρίζω τον εαυτό μου;’ Φυσικά και ξέρω τον εαυτό μου. Το όνομά μου είναι: τάδε”. Αλήθεια; Αυτό ήταν το όνομά σου προτού βγεις απ’ τη μήτρα; Όταν γεννήθηκες, ποιο ήταν το όνομά σου; Όταν γεννήθηκες, εκείνη την ώρα.

Διότι δεν υπήρχες. Επισήμως, δεν υπήρχες. Το πιστοποιητικό γεννήσεώς σου δεν είχε υπογραφεί ακόμα. Δεν είχες ένα κομμάτι χαρτί που να πιστοποιεί ότι υπάρχεις, αλλά υπήρχες. Βάσει ποιας δύναμης υπήρχες; Γνωρίζεις ποια είναι;

Η σοφία που αναζητάς απ’ τον κόσμο βρίσκεται μέσα σου. Το γνωρίζεις αυτό; Είσαι πιο σοφός απ’ όσο συνειδητοποιείς. Το γνωρίζεις αυτό;

Αν λοιπόν δεν το γνωρίζεις, δεν νομίζεις ότι θα ήταν καλό να γνωρίζεις τον εαυτό σου, ώστε να γνωρίζεις ποιος είσαι, τις δυνάμεις που έχεις, πώς μπορείς να προχωρήσεις μπροστά. Και φυσικά, όταν ερχόμαστε στην αγάπη, αν δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου, πώς θ’ αγαπήσεις τον εαυτό σου;

Επενδύοντας στον εαυτό σου 00:05:48 Επενδύοντας στον εαυτό σου Video Duration : 00:05:48 “Μιλώ για μια χαρά που πηγάζει μέσα από την καρδιά, ως άνθρωπος που είσαι – όπου...

Θα μιλήσουμε για σπόρους. Κάτι που πρέπει να κατανοήσουμε: ασχολείσαι με κάτι κάθε μέρα. Στην αρχή, ασχολιόσουν με το παιχνίδι. Γι’ αυτό χρειαζόσουν παιχνίδια. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι γονείς σου σου πήραν παιχνίδια, ίσως είχες περισσότερα απ’ όσα ήθελες, αλλά στην αρχή ήθελες να παίζεις. Μετά ήθελες να πηγαίνεις σχολείο, και επένδυσες στη μόρφωσή σου. Οι γονείς σου επένδυσαν αλλά κι εσύ, επίσης, έπρεπε να πηγαίνεις κάθε μέρα, να κουβαλάς τα βιβλία σου, να κάνεις ένα σωρό πράγματα.

Οπότε επένδυσες στη μόρφωσή σου. Μετά από αυτό βγήκες έξω και επένδυσες στο να βρεις μια δουλειά. Και τώρα, κάθε μέρα επενδύεις στην οικονομική σου ευμάρεια, έχοντας μια δουλειά, φροντίζοντας αυτή την επένδυση. Φέρνεις χρήματα στο σπίτι, προσπαθείς να τα επενδύσεις— οτιδήποτε! Αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είσαι επενδεδυμένος.

Κι ή ζωή σου είναι όπως είναι. Αλλά εσύ ξέρεις ότι χρειάζεσαι αυτή τη δουλειά για να συνεχίσουν να ’ρχονται τα χρήματα. Οπότε επενδύεις κάθε μέρα. Ξυπνάς το πρωί, πηγαίνεις στη δουλειά σου, φροντίζεις τα πράγματα, προσπαθείς να την κάνεις όσο καλύτερα μπορείς, κ.λ.π.

Το θέμα εδώ λοιπόν είναι ότι ξέρεις ότι έχεις να επενδύσεις σε κάτι, στη δουλειά σου, στους φίλους σου— το ίδιο και με τους φίλους, ο χρόνος που ξοδεύεις στο τηλέφωνο απαντώντας όλα τα τηλεφωνήματα των φίλων. Είναι η επένδυσή σου - είναι η επένδυσή σου, είτε επενδύεις σε ενέργεια, είτε επενδύεις σε χρόνο, επενδύεις!

Α, ναι, παρεμπιπτόντως, είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την ειρήνη. Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τη δυνατότητα αυτής της ερήμου να ανθίσει. Έτσι δεν είναι; Πόσο επενδεδυμένος είσαι στην ειρήνη; Θέλεις την ειρήνη, έτσι δεν είναι; Πόσο επενδεδυμένος είσαι; Τι επένδυση κάνεις κάθε μέρα;

Θέλεις διαύγεια στη ζωή σου; Πόσο επενδεδυμένος είσαι στη διαύγεια; Θέλεις χαρά στη ζωή σου; Πόσο επενδεδυμένος είσαι στη χαρά; Θέλεις κατανόηση στη ζωή σου; Πόσο επενδεδυμένος είσαι στην κατανόηση της ζωής σου; Θέλεις να γνωρίσεις τον εαυτό σου; Πόσο έχεις επενδύσει στο να γνωρίσεις τον εαυτό σου;

Πώς επενδύεις; Τι έχεις κάνει για να φέρεις ειρήνη στη ζωή σου, για να φέρεις λίγη χαρά, μια αληθινή χαρά. Όχι το είδος της χαράς που πηγαίνεις με τους φίλους σου για λίγα λεπτά και πίνετε το κρασί και την μπύρα σας, ό,τι είναι αυτό που δείχνουν. Έχουν τις διαφημίσεις και δείχνουν τη μπύρα λέγοντας ότι δεν γίνεται καλύτερα από αυτό κι ύστερα όλοι ξυπνούν με πονοκέφαλο επειδή ήπιαν πολύ.

Όχι αυτού του είδους τη χαρά. Μιλάω για μια χαρά που πηγάζει από μέσα σου ως άνθρωπος, ως άνθρωπος. Όπου φτάνεις σ’ ένα σημείο στη ζωή σου όπου αρχίζεις να απολαμβάνεις τη ζωή και όχι όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σου.

Βλέπετε τη διαφορά ανάμεσα στα δυο; Αρχίζεις να απολαμβάνεις την ίδια τη ζωή. Το πηγαινέλα αυτής της αναπνοής. Το ότι βρίσκεσαι σε αυτή τη Γη, το ότι είσαι ζωντανός, το ότι μπορείς να βλέπεις, να αισθάνεσαι. Όχι αυτό που αισθάνεσαι, αλλά να απολαμβάνεις το ότι αισθάνεσαι. Όχι να αγαπάς κάποιον, αλλά να απολαμβάνεις την αγάπη. Όχι το να απολαμβάνεις το άκουσμα ενός δίσκου, αλλά να απολαμβάνεις το ν’ ακούς.

Απολαμβάνεις το ν’ ακούς… Δεν μιλάω για απόλαυση ενός συγκεκριμένου πράγματος. Μιλάω για απόλαυση της ίδιας της ζωής.

Πώς επιβιώνει ο σπόρος 00:03:05 Πώς επιβιώνει ο σπόρος Video Duration : 00:03:05 Πώς επιβιώνει ο σπόρος στην έρημο; Έκανε μια επένδυση. Αυτή τη δυνατότητα έχεις ...

Τι θα προκαλέσει το διαζύγιο ανάμεσα στον σύζυγο και τη σύζυγο; Οι προσδοκίες. Τι είναι αυτό που θα σε κάνει να θυμώσεις με το ίδιο σου το παιδί; Οι προσδοκίες. Κι έχεις προσδοκίες για τα πάντα σ’ αυτό τον κόσμο.

Δεν λέω ότι αυτό είναι καλό ή κακό. Εξαρτάται από σένα. Οπωσδήποτε κι εγώ έχω προσδοκίες. Ακόμα κι από τους σκύλους μου έχω προσδοκίες. Μερικές φορές- είναι δυο μικρά πομεράνια, και δεν θέλουν κανείς να μπαίνει μες την αυλή. Είναι σαν να είναι δική τους.

Και μερικές φορές, μπαίνω στα κρυφά και δεν ξέρουν ότι είμαι εγώ, κι αρχίζουν να γαβγίζουν. Και μετά λέω: “Τι; Τι;” Και νιώθουν πολύ, πολύ αμήχανα.

Λοιπόν, δεν είναι είτε έτσι είτε αλλιώς, αν “Θα ’πρεπε να έχεις προσδοκίες ή όχι”. Δεν είναι εκεί το θέμα. Αλλά υπάρχει μια κατάσταση του είναι, όπου είσαι ελεύθερος, όπου είσαι ευτυχισμένος με τον εαυτό σου χωρίς την έγκριση ή τη δυσαρέσκεια άλλων ανθρώπων, όπου αναγνωρίζεις πραγματικά ποιος είσαι, ότι δεν είσαι αυτή η έρημος, αλλά οι σπόροι που βρίσκονται θαμμένοι μέσα σ’ αυτή την έρημο.

Φίλοι μου, η ιστορία δεν έχει να κάνει με την έρημο. Θα μοιάζει με έρημο η έρημος για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι η άνθιση. Η άνθιση θα διαρκέσει λίγες μέρες μόνο. Κατανοητό, σωστά; Τόσο κρατάει, λίγες μέρες και μετά, πάει, έφυγε.

Πώς επιβιώνει αυτός ο σπόρος στην έρημο; Έπρεπε να δουλέψει πάνω σ’ αυτό. Έκανε μια επένδυση. Θα μπορούσε να βρίσκεται κάπου που βρέχει πολύ, αλλά δεν το ’κανε. Διάλεξε την έρημο, τη μοναδικότητά της. Αυτή είναι η δυνατότητα, αυτή είναι η δύναμή σου. Αυτό είναι που μπορεί να συμβεί – μονάχα εαν είσαι πρόθυμος να επενδύσεις σε αυτό.

—Πρεμ Ράβατ

Log In / Create Account
Create Account
Log In with

Don’t have an account?
Create Account

Accounts created using Phone Number or Email Address are separate. 
Create Account Using
  
First name

  
Last name

Phone Number

I have read the Privacy Policy and agree.


Show

I have read the Privacy Policy and agree.

Account Information
  • You can create a TimelessToday account with either your Phone Number or your Email Address. Please Note: these are separate and cannot be used interchangeably!

  • Subscription purchase requires that you are logged in with a TimelessToday account.

  • If you purchase a subscription, it will only be linked to the Phone Number or Email Address that was used to log in at the time of Subscription purchase.

Please enter the first name. Please enter the last name. Please enter an email address. Please enter a valid email address. Please enter a password. Passwords must be at least 6 characters. Please Re Enter the password. Password and Confirm Password should be same. Please agree to the privacy policy to continue. Please enter the full name. Show Hide Please enter a Phone Number Invalid Code, please try again Failed to send SMS. Please try again Please enter your name Please enter your name Unable to save additional details. Can't check if user is already registered Please enter a password Invalid password, please try again Can't check if you have free subscription Can't activate FREE premium subscription Resend code in 00:30 seconds We cannot find an account with that phone number. Check the number or create a new account. An account with this phone number already exists. Log In or Try with a different phone number. Invalid Captcha, please try again.
Activate Account

You're Almost Done

ACTIVATE YOUR ACCOUNT

You should receive an email within the next hour.
Click on the link in the email to activate your account.

You won’t be able to log in or purchase a subscription unless you activate it.

Can't find the email?
Please check your Spam or Junk folder.
If you use Gmail, check under Promotions.

Activate Account

Your account linked with johndoe@gmail.com is not Active.

Activate it from the account activation email we sent you.

Can't find the email?
Please check your Spam or Junk folder.
If you use Gmail, check under Promotions.

OR

Get a new account activation email now

Need Help? Contact Customer Care

Activate Account

Account activation email sent to johndoe@gmail.com

ACTIVATE YOUR ACCOUNT

You should receive an email within the next hour.
Click on the link in the email to activate your account.

Once you have activated your account you can continue to log in

Do you really want to renew your subscription?
You haven't marked anything as a favorite so far. Please select a product Please select a play list Failed to add the product. Please refresh the page and try one more time.